Българската звезда на Монако Димитър Бербатов изигра пълни 90 минути в четвъртфиналния мач с Пари Сен Жермен за Купата на Франция, но не успя да помогне за продължаване напред. "Монегаските" паднаха с 0:2 на "Парк де Пренс" и се лишиха от още една възможност за трофей. 

Благоевградчанинът беше доста тих в предни позиции, като ще се запомни предимно с един,макар и неволен, удар с лакът в лицето на Тиаго Силва преди почивката, след което на бразилеца беше оказана медицинска помощ, а скулата му се изду. 

Иначе мачът мина под пълната диктовка на домакините. Те откриха резултата още в 3-та минута, когато точен беше Давид Луис. Бразилецът се разписа след удар с глава след корнер, като нацели топката два пъти, за да я прати в мрежата. 

Малко след това Единсон Кавани и Есекил Лавеци пропуснаха страхотни шансове да отбележат втори гол за тима си, а Ален Траоре от състава на Монако тресна гредата след изпълнение на пряк свободен удар в 19-та минута. 

Двата отбора си размениха още по едно положение до почивката, като Хавиер Пасторе не можа да вкара за парижани, а Траоре пак пропусна за гостите и така почивката дойде само с гол преднина за домакините. 

Но те на практика убиха интригата малко след подновяването на играта. В 52-та минута Марко Верати получи страхотен пас зад защитата и останал сам срещу Маартен Стекеленбург стреля покрай него. Топката се отби в страничната греда и се озова в мрежата за 2:0. 

До края всички положения бяха пред вратата на Монако. Пасторе на два пъти, Лавеци и Кавани пропуснаха страхотни шансове, а това стана в рамките на пет минути между 60-та и 65-та. 

В края отново Кавани и Пасторе пропуснаха да направят преднината на тима си класическа и така двубоят завърши при 2:0 в полза на парижани. Но това им беше напълно достатъчно, за да се класират на полуфиналите. 

Така ПСЖ продължава да се бори за всички в трофеи във Франция, докато за Монако останаха шампионатът и Шампионската лига. Там шансовете обаче са доста по-големи.