Отборът на Монако не успя да победи гостуващия тим на Сент Етиен в мач от 31-ия кръг на Лига 1. Двубоят на Луи II завърши без победител – 1:1, като по този начин двата тима запазиха местата си във временното класиране. Монако продължава да заема четвъртата позиция, докато Сент Етиен е пети, а разликата между двата състава остава една точка.

В тима на домакините се завърна българския нападател Димитър Бербатов, който пропусна визитата на Реймс в миналия кръг. Българинът остана на терена до 83-ата минута, а малко след началото на втората част пропусна отлична възможност да открие резултата в полза на Монако.

След скучно първо полувреме и едва две ситуации пред двете врати, всичко по-интересно се случи през втората част.

В 17-ата минута дойде първото опасно положение, което бе пред вратата на домакините от Монако. Фабиен Лемони получи прекрасен пас в наказателното поле, намери свободно пространство и стреля силно, но вратарят успя да спаси удара му.

Отговорът на монегаските дойде едва след половин час игра. След центриране от фланга Матеус Карвальо стреля от точката на дузпата с глава, но топката профуча покрай десния страничен стълб. С това се изчерпаха и по-интересните ситуации през първите 45 минути.

Втората част започна с великолепна възможност за Димитър Бербатов. Българинът бе намерен около точката на дузпата, откъдето стреля незабавно с външен фалц, но прати топката над напречната греда.

Гостите успяха да излязат напред в резултата след красиво попадение в 62-ата минута. В голмайстор за Сент Етиен се превърна Мевлут Ердинч, който след центриране отляво с плонж успя да прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата.

Отговорът на домакините дойде само шест минути по-късно, а попадението за Монако не бе по-малко красиво. Курзава центрира отляво, а Антони Мартиал от воле с левия крак не остави шансове на вратаря.