Българската звезда на Монако Димитър Бербатов за пореден път получи травма през този сезон. В навечерието на мача с Реймс в Лига 1 тази вечер, благоевградчанинът получи разтежение на бедрения мускул. 

Този проблем го мъчи периодично от началото на кампанията. Заради него той не игра в поредица мачове с няколко прекъсвания през октомври, ноември, декември и януари. Сега болежките са се възобновили, съобщиха "монегаските". 

Надеждите са, че този път не се касае за нещо сериозно, защото българинът е основният реализатор на тима си до момента. Наставникът Леонардо Жардим преценява внимателно натоварванията му, но въпреки това травмите продължават да се обаждат. 

Надеждите са, че Бербо ще пропусне максимум една седмица от заниманията. А ако това е така, отсъствието му няма да е фатално, защото сега в Лига 1 предстои пауза в шампионата заради евроквалификациите. 

През седмицата българинът игра в реванша с Арсенал в Шампионската лига, загубен от тима му с 0:2. Той беше сменен в 70-та минута, но тогава не изглеждаше да има проблеми и явно те са получени на тренировка.