Отборът на Димитър Бербатов Монако претърпя поражение при гостуването си на Рен в мач от 15-ия кръг на френската Лига 1. Българинът започна мача като титуляр и остана на терена до 81-ата минута, но тимът му записа загуба с 0:2. Въпреки че му бе гласувано доверия почти до самия край на срещата, Бербатов не успя да се отличи с изявите си.

Аймен Абдебур си отбеляза автогол още в 10-ата минута и така даде преднина на домакините, а само девет по-късно Ола Тойвонен увеличи преднината на своите с точен изстрел.

Като цяло домакините доминираха през първата част и до почивката можеха да реализират още поне два гола, но този път късметът бе на страната на монегаските. През второто полувреме тимът на Монако увеличи оборотите, но въпреки това трудно стигаше до чисти голови ситуации пред противниковата врата. Най-доброто положение за гостите пропиля резервата Мартиал, който стреля в гредата.

Поражението е пето за Бербатов и компания от началото на сезона. Монако заема незавидната десета позиция във временното класиране на Лига 1.

Ето и останалите резултати от кръга:

ПСЖ – Ница 1:0

Каен – Монпелие 1:1

Ланс – Метц 2:0

Реймс – Бастия 2:1

Тулуза – Лориен 2:3