Агентът на Карим Бензема обяви, че Барселона няма шанс да вземе нападателя през лятото и той ще остане в Лион, докато придобие достатъчно опит, за да премине в някой от най-големите клубове в Европа.

20-годишният нападател е трансферна цел на много от грандовете, като каталунците дори изпратиха спортния си директор Чики Бегиристайн във Франция за да проучи ситуацията около нападателя.

„Той няма да напусне Лион” – каза агентът му Карим Джазири – „Знам, че има много заинтересовани клубове, но той все още е млад и иска да остане, и да натрупа още опит.”

„През следващия сезон той ще продължи да играе в Лион и тогава ще видим. Той не иска да напусне и затова поднови договора си преди няколко седмици. Там няма включена клауза за откупуване, тъй като той не иска да се мести, а Лион не иска да продава”, добави Джазири.

Карим Бензема започва да тренира на Стад Жерлан на 8-годишна възраст и преминава през всички юношески формации, преди да дебютира за клуба през 2004 година, когато започва да играе като крило, но Ален Перен го мести на върха на атаката и през този сезон той вече има над 20 отбелязани гола.