Президентът на Олимпик Марсилия Жан-Клод Дасие призна, че Хатем Бен Арфа може да напусне клуба през зимния трансферен прозорец.

22-годишният халф на успя да се наложи на Стад Велодром след трансфера си от Олимпик Лион през миналата година и бе свързван с отборите на Тотнъм и Портсмут.

Бен Арфа освен това имаше сериозно спречкване с наставника Дидие Дешан и бе критикуван остро, заради липсата на професионализъм по време на тренировките.

„Хатем Бен Арфа може да извлече позитивни неща от контузията на Мамаду Нианг. Това е последният му шанс. Обяснил съм му ясно какво трябва да направи”, заяви Дасие за „Франс Футбол”.

„Явно той не се раздава напълно. Не играе добре за нашия отбор, не се поти по време на тренировките, колкото другите момчета. Ако Дидие казва това, значи аз не мога да споря с него.”

„Съжалявам много, защото Бен Арфа е играч, който има всичко, за да стане велик футболист. Сега, ако има оферти за него през зимата, ние ще ги проучим и има вариант да го продадем при добра цена”, добави босът на Марсилия.