Талантливият нападател на Лион Хатем Бен Арфа разкри, че Манчестър Юнайтед е имал реална оферта към френския шампион за правата му като тийнейджър. Бен Арфа и съотборникът му Карим Бензема са двете най-горещи имена на трансферния пазар през последните седмици. Сър Алекс Фъргюсън вече призна, че много харесва и двамата.

Само ден преди решителния реванш от осминафиналите в Шампионската лига между Юнайтед и Лион, Бен Арфа заяви: „От Манчестър Юнайтед ми изпратиха фланелка, подписана от Райън Гигс, за да ме убедят.”

Младокът обаче сподели, че и други европейски грандове са се надпреварвали да го вземат. „Жозе Моуриньо покани цялото ми семейство да разгледа базата на Челси, а Чики Бегиристайн (спортен директор на Барселона – б.р.) преговаряше с агента ми преди три години,” призна Бен Арфа. „Имаше оферти, но аз предпочетох да остана в Лион, защото сметнах, че тук се развивам добре.”

Хатем иска да остане във Франция и след лятото, въпреки че има проблеми с другата звезда на тима Бензема. Двамата са в открит конфликт и не пожелаха да се поздравят, когато единият трябваше да замени другия в шампионатния мач този уикенд.

Все пак Бен Арфа сподели, че когато един ден реши да си тръгне от Лион, вероятно би избрал оферта от Барселона. „Планът ми е да съм играч на Лион още няколко години. Никой не можа да каже колко точно време ще е това, защото футболът е непредсказуем и всичко се случва много бързо. Но след това идеята ми е да играя в Барса,” каза той. „Имам предпочитания за някои първенства. В Испания и Англия има повече пространство. Аз обичам футбола, а в Испания той е много техничен. Обичам това първенство. Мисля, че бих се адаптирал добре там, защото и аз съм много техничен. Радвам се, че Барселона се интересува от мен. Ерик Абидал ми е разказвал, че там е много хубаво. Барселона е един страхотен отбор,” завърши Хатем Бен Арфа в интервю за радио Франс Интернасионал.