Звездата на световния футбол Дейвид Бекъм се сбогува с футбола по шампионски. В последния си мач, по стечение на обстоятелствата с ПСЖ, полузащитникът записа победа, знаменателна победа, като цялата кариера на играча.

Въпреки че тимът има още един двубой до края на първенството, самият Дейвид Бекъм изрази желание срещата на „Парк Де Пренс“ да е неговият последен.

Френският тим надигра с 3:1 Брест в срещата от 37-я кръг на Лига 1. Иконата на световния футбол излезе като титуляр, но в момента, в който бе заменен през второто полувреме не успя да сдържи сълзите си. Под бурните аплодисменти на всички фенове, той напусна голямата игра с гордо вдигната глава.

Дори и в този емоционален мач, Дейвид Бекъм не изневери на себе си, като записа асистенция за втория гол на своя тим, дело на Блес Матуиди в 31-та минута. Преди това друга от големите звезди на ПСЖ Златан Ибрайимович даде старт на головото шоу в 5-та минута.

В 37-та отново шведския национал се оказа център на вниманието. Ибра успя да направи резултата 3:0 след страхотно изпълнение на пряк свободен удар.

Брест успя да реализира почетно попадение в 81-та минута чрез Чарлисън Беншоп.

След победата ПСЖ е на върха с 80 точки, с 10 повече от втория Марсилия, който загуби с 0:2 от Сент Етиен. Брест е на дъното и ще играе във второто ниво през следващия сезон, същата съдба сполетя и Нанси, който претърпя поражение от Бастия.

Отборът на Ница и Лион бе отложен за неделя, заради проливни дъждове.

Всички резултати:

Евиан – Валансиен 2:0

Монпелие – Лил 0:0

Нанси – Бастия 1:2

ПСЖ – Брест 3:1

Реймс – Лориент 1:0

Рен – Аячо 1:1

Сошо – Тулуза 1:2

Сент Етиен – Марсилия 2:0

Троа – Бордо 1:0

Ница – Лион – отл.