Олимпик Марсилия трябваше да се задоволи само с 2:2 срещу Анже, въпреки двата гола на Марио Балотели и водачество в резултата с две попадения. След днешната точка Марсилия е на 4-о място с 48 точки, на 8 от 3-ия Лион. Но само с 2 по-малко са Сент Етиен и Реймс, които също претендират за позиция в Лига Европа.

Марио Балотели откри резултата в 4-ата минута, след като засече центриране на Флориан Товен. Попадението беше разгледано с ВАР, след като страничният съдия сигнализира за засада, но прегледът показа, че такава няма. 12 минути по-късно италианецът се разписа за втори път, получавайки топката в наказателното поле.

Нова намеса на системата ВАР осигури дузпа за Анже, след като се видя, че Джордан Амави е играл с ръка. Тома Маняни обаче не сбърка и в 36-ата минута намали на 1:2.
Амави обаче не спря с несъобразените действия и събори в пеналта Джеф Рен-Аделаид и съдията Жером Мигелглори даде нова дузпа в 77-ата минута, която отново беше реализирана от Маняни. В 78-ата минута домакините останаха с човек повече, след като Буна Сар от Анже беше отстранен с втори жълт картон, но синьо-белите удържаха точката и са на 11-о място с 37 точки./БТА