Олимпик Лион обърна Арсенал от 0:1 до 2:1 и спечели 10-ото издание на турнира "Емирейтс къп" в Лондон. Това пък беше и единственият мач на "артилеристите" пред собствените им фенове преди началото на сезона във Висшата лига.

През тази година турнирът се провежда паралелно при мъжете и при жените, като участват четири отбора в рамките на един ден. За "топчиите" ще се запомни участието на Дани Себайос, който направи неофициален дебют след пристигането си от Реал Мадрид под наем. 

Друго от новите попълнения - Уилям Салиба, беше на стадиона само като зрител, след като отново ще бъде даден под наем на Сент Етиен. Преживелите тежък стрес Месут Йозил и Сеад Колашинац също не бяха на разположение на мениджъра Унай Емери.

Иначе всичко започна страхотно за англичаните, след като Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата за Арсенал в 35-ата минута. Ейнсли Мейтланд-Найлс проби отдясно почти до аутлинията, след което намери Хенрих Мхитарян. Центрирането на арменеца намери чудесно Обамеянг, който прати топката в близкия ъгъл.

Само две минути по-късно гостите искаха дузпа заради игра с ръка на защитник след удар на Лукас, но съдията Джонатан Мос не реагира. Така почивката дойде при гол аванс за Арсенал и публиката предвкусваше успех. Но не би. 

Второто полувреме започна положително за Лион и логично в 66-ата минута Муса Дембеле изравни. Мемфис Депай беше архитект на изравнителното попадение, след като преодоля Мейтланд-Найлс по лявото крило и центрира перфектно за Дембеле. Веднага след гола френските футболисти натиснаха за нов гол, като Дембеле отново беше в добра ситуация, но този път стреля неточно.

В 74-ата минута домакините се виждаха победители, но попадение на Еди Нкетия беше отменено заради засада. В ответната атака Лион наказа артилеристите с втори гол на Дембеле, който надигра вратаря Бернд Лено. Последната възможност за Арсенал дойде в 83-ата минута, но Обамеянг прехвърли вратаря Антъни Рачиопи, но и вратата. Така трофеят остана за французите. 

Преди мъжкия мач се срещнаха женските отбори на Байерн Мюнхен и Арсенал, като германките победиха с 1:0 с гол на Мелани Лойполц и така направиха вечерта доста неприятна за феновете на лондонския клуб в домашния му турнир.