Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер планира да се подсили с поне един нападател през зимния трансферен прозорец. Според вестник "Дейли Експрес", става въпрос за нападателя на Олимпик Марсилия Андре-Пиер Жиняк. 

Другата опция пред специалиста е Себастиян Джовинко. Той обаче иска да привлече френския национал, защото е доказан голаджия, а и договорът му с марсилци приключва в края на сезона и няма да излезе скъпо. 

Жиняк има 9 гола в 9 мача този сезон и е в страхотна форма. Той беше попитан от медиите в родината си дали е готов да приеме от "артилеристите" и само засили спекулациите с отговора си.

"Отворен съм за всякакви варианти, не изключвам нищо като евентуална нова дестинация в кариерата ми", сподели витиевато френският национал, който се завърна при "петлите" след дълго изгнание заради добрата си форма. 

Жиняк е много добре познат на феновете на футбола у нас. С негов гол в 96-та минута Тулуза изхвърли ЦСКА от турнира за Купата на УЕФА преди седем години и потопи в скръб "Българска армия" тогава.