Пари Сен Жермен ще играе полуфинал за Купата на Франция. Момчетата на Томас Тухел не оставиха съмнение в огромната си класа и разбиха Дижон с 3:0 в 1/4-финален мач от турнира на "Парк де Пренс".

В герой за парижани се превърна Анхел Ди Мария, който в отсъствието на големите звезди - Килиан Мбапе, Неймар и Единсон Кавани, взе диригентската палка. Той вкара два гола през първата част (8', 28'), с което до голяма степен подпечата класирането напред. Едно попадение през втората част добави и Тома Мюние (77').

Така ПСЖ няма загуба в тази надпревара вече 5 години, след като за последно отстъпи на Монпелие (1:2) през 2014-а г..

Ди Мария даде тон на успеха само 8 минути след началото. Верати и Дракслер разиграха в средата на терена, след което германецът изведе Ди Мария зад отбраната на Дижон. Последният се озова сам срещу стража на съперника и с технично движение го преодоля за 1:0.

Точно 20 минути по-късно ПСЖ вкара за втори път. Ди Мария опита да комбинира с Ерик Максим Чупо-Мотинг, но топката беше отбита от защитник на Дижон и отново попадна у аржентинеца, който с левия крак я прати във вратата за 2:0.

Четири минути по-късно гостите стигнаха до най-добрата си възможност. Жулио Тавареш стреля от дистанция, но топката се отби в гредата. 

Последният пирон в ковчега на Дижон бе закован в 77-ата минута, когато възстановеният от травма Тома Мюние отбеляза трети гол за парижани. Акция отдясно намери Чупо-Мотинг в предни позиции. Той задържа добре и върна към дузпата, където се бе включил Мюние. Белгиецът от няколко метра не сгреши за крайното 3:0.

Пари Сен Жермен - Дижон 3:0 

1:0 Анхел Ди Мария 8'

2:0 Анхел Ди Мария 28'

3:0 Тома Мюние 77'