Английският милиардер и собственик на химическия гигант ИНЕОС, купи отбора от футболния елит на Франция Ница, пише АФП. 66-годишният британец обещава да направи големи инвестиции в Ница и да ги вкара в европейските клубни турнири.

Това е поредната инвестиция в областта на спорта за Джим Ратклиф. Той вече притежава елитния колоездачен отбор Скай, както и швейцарския футболен клуб Лозана-Спорт.

Ница досега беше собственост на китайско-американско сдружение, като преди няколко дни френските власти в областта на защита на конкуренцията дадоха позволение сделката да се осъществи.

"Извървяхме дълъг път, за да стигнем до тук, но пътуването беше уникално и сме решени да завършим сделката.", написа Ратклиф на официалния сайт на клуба.

Джим Ратклиф, който живее в Монако и е известен поддръжник на Брекзит каза още, че е разглеждал много варианти за крупна инвестиция във футбола, но в крайна сметка се е спрял на Ница.

"Искаме да утвърдим Ница като отбор, който играе в европейските клубни турнири и най-важното, да задържим това ниво.", написа още новия собственик./БГНЕС