Нападателят Никола Анелка ще напусне щаба на Франция в ЮАР и ще се прибере още утре в родината си, твърдят слуховете. Все още няма официална информация за това дали играчът е санкциониран, или отстранен от състава на "петлите".

Той не участва в тренировката на отбора след информацията за спречкване с националния селекционер Раймон Доменек, съобщават световните агенции. Както е известно, авторитетното френско издание "Л'Екип" публикува по-рано днес новината за жесток скандал между Доменек и Анелка на почивката на мача с Мексико от група "А" на Мондиал'2010 в четвъртък.

Според вестника Анелка отправил обидни реплики към Доменек в съблекалнята, след като треньорът му направил забележка, че не спазва тактическите указания.

Анелка не излезе за второто полувреме, заменен от Пиер-Андре Жиняк, а Франция допусна два гола след почивката и загуби с 0:2, с което намали до минимум шансовете си да продължи напред.

Според непотвърдени официално слухове от Париж, Анелка вече е изхвърлен от състава заради скандала и още утре се прибира във Франция.