Дани Алвеш открито разкритикува ръководството на Пари Сен Жермен и останалите играчи на тима в интервю за френско радио. Бразилецът сподели, че от клуба е трябвало да се вслушат повече в неговите съвети, идващи на база на богатия му опит на най-високо ниво.

"Не искам да се правя на важен, но знам как да печеля и как да губя. Когато казвам нещо, трябва това да бъде следвано. И не защото знам повече от другите, но защото вече съм минал през него", заяви Алвеш по RMC в предаването, водено от бившия френски национал Кристоф Дюгари.

За трета поредна година големите амбиции на ПСЖ в Шампионска лига бяха спрени на осминафиналната фаза, което доведе до много критики.

"Може би трябваше да послушат някого, който вече е минал през това и базира мнението си на своя опит. Вече съм спечелил всичко и говоря затова, което съм преживял и научил."

35-годишният Алвеш скочи в защита на своя сънародник Неймар като според него суперзвездата не получава разбиране от останалите играчи. "Той е заобиколен от играчи, които не го разбират. Той е човек, от когото се нуждаеш орез цялото време, защото ти дава това, което нямаш. Даваш му топката и той вече знае какво да прави."

"Неймар е футболист, който кара хората да дойдат на стадиона. Когато плащаш билет, плащаш да гледаш шоу и хората искат да видят шоу", допълни Алвеш, спомняйки си и за времето си с Лео Меси в Барселона. "Ако Меси загубеше топка, ние тичахме като луди да я вземем отново за него и после нещата се случваха."