Във футбола съществуват много футболисти, които не се харесват на по-голямата маса привърженици. Има такива, които симулират, дразнят с арагантност, отличават се с липса на морал.

Изданието Goal публикува материал, в който изважда някои от най-големите дразнители в съвременния футбол.

1. Марио Балотели

Той е от тези, които не остават безразлични. За някои Балотели е футболист от световна класа, за други... „стойкаджия”.  Изцепките на италианеца са безбройни. Всички си спомняме за фойерверките, с които подпали собствената си къща, за визитата му в женския затвор в Бреша, или пък за хвърлените стрелички по младите таланти на Манчестър Сити. „Защо винаги аз?”

2. Джон Тери

Много може да се изпише за централния защитник на Челси. Завинаги ще остане един от най-добрите защитници в историята на Англия, но личният му живот е причината за ненавистта от страна на противниковите фенове. Изневерява на жена си с половинката на Уейн Бридж - негов бивш съотборник и съсед. Забърква се в расистки скандал с Антон Фърдинанд и бива наказан от ФА, заради което губи капитанската лента на „Трите лъва”. Позволява си да се шегува с американски туристи след терористичните атаки на 11 септември 2001 година.

3. Луис Суарес

Изцепките на Луис Суарес  дълго време няма да бъдат забравени от враговете му. Уругваецът бива обвинен в расизъм спрямо тъмнокожият играч на Манчестър Юнайтед Патрис Евра. На Световното първенство през 2010 година в ЮАР, изчистването с ръка от голлинията в 120-тата минута срещу Гана е посрещнато с много възмущение и неприязъм от футболната общественост. Черешката на тортата са канибалските му прояви срещу Бранислав Иванович, Джорджо Киелини и Отман Бакал.

4. Джоуи Бартън

Джоуи Бартън е определян за един от най-големите хулигани в съвременния футбол. Определено Бартън, не е от най-класните футболисти, но със сигурност е най-големия грубиян и циник. Изказванията на англичанина спрямо други футболисти разбуждат огромна омраза от страна на феновете на играта. „Шиърър е сплескан полов орган”, „Линекер е крастава жаба”, „Ибрахимович има огромен нос”,  са само част от изказванията му, които са огледало на бунтарското му поведение. Също така Бартън е един от най-декорираните в червено футболисти. Без съмнения той безкрайно мразен от много фенове, но дали му пука?

5. Самир Насри

Самир Насри също спада в категорията „нехаресвани футболисти”, особено в родината си Франция. Грубият език и честите псувни се отразяват на репутацията му. След попадението си във вратата на Англия по време на Европейското първенство през 2012 година, Насри се обръща към английски репортер със „Затваряй си устата”. Друг скандален момент  е поведението и обидите на приятелката на Насри към Дидие Дешан в социалната мрежа Туитър, след като разбира, че той не попада в плановете на селекционера на Франция за Мондиала през 2014 година.

6. Пепе

Защитникът на Реал Мадрид е може би най-мразеният футболист в Испания. Списъкът с лудориите, извършени от португалеца е безкраен. Некоректното му отношение срещу Лионел Меси (удари без топка, настъпване по ръката) ядосва всички почитатели на аржентинеца. Най-големият гаф на Пепе си остава реакцията му срещу футболиста на Хетафе, когато португалецът го изрита няколко пъти без топка. За гаменската си проява той получава наказание от 10 мача.

7. Серхио Бускетс

Испанският национал безспорно е един от най-добрите халфове в света, но го припознават и като „господар на изкуството да симулираш”. В Барселона никой не може да го съди, той прави всичко възможно да помогне на отбора си, но често това става чрез провокации спрямо съперникови играчи или симулации. Добре познат случай е поведението му в реванша с Интер от Шампионската лига, когато изработва червен картон на Тиаго Мота.

8. Ел-Хаджи Диуф

Сенегалецът почти винаги влиза в светлината на прожекторите, заради своите изцепки. Расистки коментари спрямо децата, гонещи топките, плюнки срещу противникови фенове, множество симулации. Това е Ел-Хаджи Диуф. Сенегалецът често ядосва с поведението си и шефовете на клубовете, в които играе.

9. Кристиано Роналдо

За Роналдо може да се каже, че колкото е обичан, толкова е и мразен. Надменното му поведение, честата му арогантност и егото му, меко казано дразнят феновете, които го недолюбват. Смята се за най-великия и не се притеснява да го изрича при всеки удобен случай. Постъпката му спрямо съотборника му в Манчестър Юнайтед Уейн Руни през 2006 година накара голяма част от футболните запалянковци да му обърнат гръб.

10. Златан Ибрахимович

Шведският нападател е ненавиждан от много хора по същата причина, както при Роналдо – голямото самочувствие. Ибрахимович не се съмнява в нищо, най-вече в себе си. Често говори за себе си в трето лице, единствено число.

11. Найджъл де Йонг

Холандският футболист е мразен най-вече, заради грубиянското си поведение на терена. Определено влиза в категорията „касапин”.  Чупил е краката на доста футболисти – Хатем Бен Арфа и Стюарт Холдън са част от „късметлиите”.  По време на най-гледания двубой във футбола – финалът на Световното първенство, Найджъл де Йонг буквално се опитва да прати Чаби Алонсо в болница.

12. Емануел Адебайор

Емануел Адебайор е футболист, който вечно влиза в конфликти със запалянковци на клубове, в които е играл. Често е критикуван и от фенове на настоящите такива. През 2009 година, тогоанецът отбелязва попадение срещу бившия си клуб Арсенал и пробягва над 100 метра за да се израдва пред феновете на „артилеристите”.

13. Диего Коща

Диего Коща е определян като „хулиган” на зеления терен. Провокира, обижда, псува, докарва до бяс своите противници. Той е от този тип футболисти, които са симпатични само на феновете на настоящия му клуб. Никога не „пести” от агресията си, когато става дума за сблъсък между играчи или конфронтации. Често пропуска срещи, заради натрупани жълти картони. Бива освиркан от домакинските фенове на Световното първенство в Бразилия, заради избора си да защитава цветовете на Испания.

14. Марко Матераци

Когато се спомене името на Марко Матераци, то непременно всеки се сеща за случката със Зинедин Зидан от финала на Световното първенство през 2006 година. Италианският национал провокира Зизу с репика за сестрана на французина, за което получи удар с глава в областта на гръдния кош. Във Франция са убедени, че този инцидент коства титлата на „петлите”.

15. Ашли Коул

Бившият английски национал е един от най-недолюбваните футболисти на Острова. Получава множество критики, заради изневярата спрямо съпругата си Черил Коул. Изказването му по повод спечелените трофеи на Арсенал също допринася за омразата на феновете на „топчиите”. „11 за мен, 0 за вас”, споделя Коул, докато е още футболист на Челси. Ранява с въздушна пушка студент, който кара стаж в Челси. Впоследствие Коул заявява, че нямал представа, че пушката е заредена.