Отборът на Олимпик Лион продължава с колебливото си представяне от началото на сезона във френската Лига 1. В двубой от осмия кръг на първенството „хлапетата“ направиха 1:1 у дома срещу Лориен.

Домакините обаче играха почти цял мач с човек по-малко, след като левият бек Емерсон Палмиери получи червен картон още в 15-ата минута.

Изгонването на италианския национал беше доста спорно, но освен него Лион се сблъска и с други проблеми. Контузии получиха двамата централни защитници Жером Боатенг и Джейсън Денайър, а гостите поведоха пет минути след червения картон чрез Арманд Лауриенте.

Лион можеше да изравни в края на първото полувреме, но Лукас Пакета пропусна.

Все пак в 49-ата минута появилият се на почивката Ислам Слимани изведе по чудесен начин Карл Токо-Екамби и той простреля Пол Нарди за 1:1.

Домакините имаха немалко възможности да осъществят пълен обрат, но не се възползваха от тях.

По този начин Лориен се изкачи до 4-о място в класирането с 13 точки, колкото има и третият Ница. Лион пък е седми с 12 пункта и вече изостава с точно толкова точки от лидера Пари Сен Жермен. В следващия кръг отборът на Кристоф Пелисие ще посрещне новака Клермон, а възпитаниците на Петер Бош ще гостуват на Сент Етиен, но преди това ще е домакин на Брьондби в Лига Европа.