Търговията „на черно“ в Берлин преди финала в Шампионската лига се намира в своя разгар. Продавачи на ценните хартийки могат да се намерят почти на всеки метър около Шампионския фестивал в района на Бранденбургската врата.

Постоянното присъствие на огромна фенска маса прави района изключително благодатен за продажба на билети с меко казано висока надценка. По принцип УЕФА обяви четири категории цени на пропуските, като най-скъпите са за по 390 евро, а най-евтините – 70 евро.

По обед находчивите далавераджии предлагаха щастието да посетиш двубоя между Ювентус и Барселона за около 1000 евро. С напредването на деня и приближаването на двубоя котата започна да расте стремглаво и само за час прескочи 2 хиляди евро.

Цените нямаше да бъдат толкова високи, ако не беше и огромния брой фенове, които търсят билети в часовете преди мача. В повечето случаи те не жалят средства в преследване на мечтата си, което още повече ускорява темповете на „инфлацията“. Много е вероятно връхната точка да удари и 5 хиляди непосредствено преди старта на срещата.

Готов на всичко

източник: Владислав Лазаров