Италианските дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана подписаха 3-годишен договор с английския гранд Челси, с което отвориха пътя си към големия футболен пазар. Именитата фирма ще облича лондончани оттук нататък.

Дуетът, който прави ефектни мъжки дрехи, популярни с южняшкия италиански стил, ще осигурят костюмите на играчите. Стилната колекция ще влиза в употреба не само на официални събития, но и по време на мачове от Шампионската лига и английската Висша лига през следващите три сезона.

„Ние сме големи футболни фенове, за нас това е силна конкуренция, истинска страст и голяма дисциплина”, се казва в изявление, направено от Долче и Габана.

Дизайнерите сключват за първи път договор с чуждестранен футболен клуб. Популярната марка е в гардеробите на играчите на Милан, както и на националния отбор на Италия.

Оказа се, че Долче е фен на Милан и никога не пропуска домакински мач на „росонерите” на Сан Сиро.

Финансови подробности около бъдещото партньорство не бяха оповестени.

Според договорните клаузи, английските шампиони, както и техният мениджър – италианецът Карло Анчелоти, ще носят сини костюми, в строгия клубен цвят. Играчите ще блеснат в стилни сака с по две копчета и сини вратовръзки.