Полузащитникът на Астън Вила Фабиан Делф защити своя вече бивш мениджър Пол Ламбърт и заяви, че играчите, а не шотландският специалист носят вина за слабото представяне във Висшата лига.

Във вторник бирмингамци претърпяха унизително поражение с 0:2 от гостуващия Хъл Сити, който също се бори за оцеляването си в елита. Загубата за първи път през кампанията прати „виланите“ в зоната на изпадащите. Ден по-късно Ламбърт беше освободен от поста си.

Вила в момента ими всички изгледи да влезе в историята като най-слабо резултатния тим в историята на Премиършип с едва 12 попадения в 25-те кръга дотук.

„Няма кого да виним за начина, по който играем, освен футболистите“, каза Делф. „Като част от колектива всеки има своята роля, но щом паднахме под чертата, значи всичко се свежда до представянето на футболистите.“

„Играчите трябва да покажат отдаденост и желание да печелят мачове, а може би ние не демонстрирахме това.“

„Очевидно сме разочаровани от уволнението на Ламбърт, понеже имахме добра връзка с него. Чувствам, че прогресирахме в неговия престой тук. Това обаче е футболът, а такива неща се случват. Трябва да продължим напред и да загърбим всичко, за да се концентрираме върху предстоящите срещи“, допълни английският национал.