Полузащитникът на Уотфорд Ал Бангура ще бъде депортиран от Великобритания, след като Имиграционните власти му отказаха разрешително да остане на територията на Острова. 19-годишният играч ще трябва принудително да се завърне в родната Сиера Леоне съвсем скоро.

Уотфорд също потвърди, че започва моментално обжалване, за да опита да промени решението на Имиграционните власти.

Шефът по футболните операции в Уотфорд Йън Мууди заяви: „Това е ужасна новина за Ал и голям шок за всички нас в Уотфорд. Много сме разочаровани, че не му бе позволено да остане във Великобритания.”

Бангура все още не е играл за Уотфорд в Чемпиъншип, тъй като е преследван от контузии, но миналата година има 16 срещи във Висшата лига. Той е в Англия от 15-годишен, а само преди девет дни стана баща за първи път. Бангура обаче ще трябва да остави приятелката и сина си, за да замине за Сиера Леоне. Малко вероятно е скоро младокът да получи нужното разрешение, тъй като няма мачове за националния отбор на страната си.

Историята на Бангура е доста тъжна, той бяга от страната си, за да се спаси от секта, а след това попада в ръцете на французин, който му обещава да го заведе в Англия. Всъщност обаче Ал е гласен за жиголо, когато пристига в Лондон той дори подава оплакване от опит да бъде изнасилен. След това властите в Англия го поемат под крилото си, за да стане той впоследствие наистина талантлив футболист.