Намиращият се в супер форма играч на Суонси Сити Нейтън Дайър не скри стремежа си да направи пробив в националния отбор на Англия.

Крилото на „лебедите“ се разписа на два пъти при успеха с 3:0 над Уест Бромич в събота, като неговият тим и Челси са единствените във Висшата лига без загубена точка. Миналат седмица Дайър отново бе точен за своя тим, като донесе минимална победа над Бърнли, а представянето му със сигурност е направило впечатление на селекционера Рой Ходжсън.

На Англия предстои първа европейска квалификация по пътя към финалите на Евро 2016 срещу Швейцария на 8 септември и няма да е учудващо ако 26-годишният играч попадне сред избраниците в лагера на „трите лъва“.

„Очевидно ще бъде чест за мен да играя за Англия, както за всеки футболист би било повод за гордост да представя родината си“, каза Дайър.

„Аз съм сред кандидатите, но не мога да кажа какво ще се случи. Единственото, което е по силите ми, е да продължа да играя добре и да се развивам в Суонси. Наистина в момента се наслаждавам на футбола си, но няма да вирвам нос и ще защитавам цветовете на своя клуб“, завърши тъмнокожият бързак.