Един от водещите играчи на Шалке 04 – Люис Холтби наскоро е получил изкушаващо предложение от английски клуб. Това разкри агентът на играча Маркус Ноак.

Германецът с британски корени има договор с „кралско сините“ до края на сезона, което го прави апетитна хапка за доста отбори. Според медиите на Острова Ливърпул най-силно желае 22-годишният атакуващ халф, като мърсисайдци ще се опитат да изпреварят конкуренцията още през януарския трансферен прозорец. Очакваше се обаче и италианският гранд Интер също да се намеси в битката за плеймейкъра.

„В момента преговаряме с Шалке за нов контракт, който ще бъде за 3 години“, заяви Ноак. „Към момента всичко изглежда добре, но ситуацията определено се промени в последния момент заради няколко предложения от Испания и Англия.“

„Люис се чувства много добре в Шалке, но над всички остава един английски клуб, който отправи много интересна оферта. Моят клиент ще трябва да реши дали да се развива в Германия или пък да потърси ново предизвикателство в края на сезона. Интер? Не сме получавали никакви предложения от Италия, а той така или иначе би предпочел да играе или във Висшата лига, или в Ла Лига“, завърши агентът на Холтби.