Звездата на Мидълсбро Стюърт Даунинг е подал молба да бъде продаден през зимния трансферен прозорец, твърдят медиите на Острова. 24-годишният полузащитник е цел на Тотнъм и според някои информации мениджърът на „шпорите” Хари Реднап вече е направил оферта за него.

Боро обаче иска да задържи един от основните футболисти, за да може да е конкурентноспособен в тежката борба за оцеляване в Премиършип. Изпълнителният директор на клуба Кийт Ламб отрече да има получени официални предложения за Даунинг и обяви всички спекулации за „подривни”. Мениджърът на Мидълсбро Гарет Саутгейт пък на няколко пъти отсече, че английският национал просто не е за продан.

Решението на Даунинг сам да поиска трансфер обаче може да принуди ръководството да се раздели с него. Подобна бе ситуацията и с Якубу преди време, когато Саутгейт призна, че няма смисъл да се държат насила играчи, които не желаят да са там.

По принцип цената на Стюарт Даунинг е около 15 милиона паунда, но не е ясно дали Тотнъм ще се съгласи да се изръси толкова. Смята се, че първото предложение на „шпорите” за халфа е шест милиона паунда. Даунинг има договор с Мидълсбро за пет години, подписан миналия сезон.

Боро може да се раздели и с нападателя Мидо през януари. Братът на египтянина заяви, че няколко елитни клуба вече са се свързали с 25-годишния голмайстор, който иска да напусне, тъй като често остава резерва. Най-сериозен е интересът на Уигън, но Мидо иска още по-сериозно предизвикателство.