Добри новини получи мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Холандецът ще може съвсем скоро да разчита на едно от новите си летни попълнения Дейли Блинд, съобщават на Острова. 

Универсалният футболист има травма на коленните връзки, като я получи по време на победата на националния отбор на Холандия срещу Латвия с 6:0 в средата на миналия месец. Той обаче се възстановява по-бързо от очакваното. 

Веднага след контузията медиците му предричаха, че няма да играе повече тази година. Той обаче ги опроверга и сега е ясно, че ще бъде на линия около натоварения график на "червените дяволи" за Коледните и новогодишните празници. 

"Радвам се, че очакванията ми за по-лека контузия на Дейли се оправдаха. Не знам кога точно ще се завърне, но може би около края на декември. Около Коледа може би, надявам се и по-рано", сподели Ван Гаал пред "Манчестър Ивнинг Нюз". 

Заради проблемите си Блинд пропусна последните три мача на Юнайтед, а и изглежда, че няма да играе срещу Саутхемптън и Ливърпул. Холандецът ще е под въпрос за битката с Астън Вила на 20 декември.