Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо не спести суперлативи за острието на Ливърпул Риан Брюстър, който се представя забележително по време на лятната подготовка на „червените”. След победата 3:2 над „червените” в Интернешънъл Чемпиънс Къп 19-годишният Санчо заяви, че неговият бивш съотборник в английския национален отбор за 17-годишни.

Двамата бяха част от формацията на „трите лъва”, която през 2017-а спечели Световното първенство във възрастовата си група. Само преди дни те се оказаха съперници, като Брюстър отбеляза един от головете за Ливърпул (и свой четвърти през лятото), но тимът на Санчо взе победата.

„Чувствам, че той може да го направи (визира пробива в първия тим – б.р.). Играл съм с него. Знам колко е добър. Той причинява кошмари на бранителите”, коментира Санчо за своя връстник. „Той е страхотен играч. Чувствам, че е в правилния клуб, развива се и все още е много млад. Сега главното нещо е неговото развитие.”

„Просто му осигурете време, имайте търпение и ще видите. Играл съм много с него за Англия и той вкара доста голове, а аз му асистирах. Хубаво е за нацията да разполагаме с някого като него.”

„Знаех, че той ще вкара дузпата за Ливърпул още щом взе топката в ръце. Виждал съм да го прави постоянно – право в горния ъгъл. Просто знаех какво предстои.”

„Той прекарва допълнително време след тренировки, като тренира своята техника. Винаги съм свикнал да го виждам на терена. Дузпи, преки свободни удари – изпълнява всичко. Риан е много фокусиран и през цялото време тренира непрекъснато”, добави Санчо.