Недоволството на феновете на Манчестър Юнайтед срещу американските собственици на клуба набира скорост. „Зелено-златния” протест ще продължи и в сряда на „Олд Трафорд”. Тогава „червените дяволи” излизат в мач реванш срещу Манчестър Сити в турнира за Карлинг Къп.

Още една партида от шалчета в зелено и жълто е била поръчана за предстоящия двубой с „гражданите”, информира „Manchester Evening News”. Първоначално бяха изработени и набързо разпродадени 500 шалчета в цветовете на Нютън Хийл, клубът от който през 1902 година произлиза Манчестър Юнайтед. Именно с тези цветове привържениците на английските шампиони изразяват протеста си срещу фамилия Глейзър.

Запалянковците показаха негодуванието си срещу финансовата политика на шефовете на клуба както с шалчетата, така и с мощни скандирания по време на двубоя срещу Хъл Сити в събота.

В същото време организацията на независимите фенове на шампионите – Тръст за подкрепа на Манчестър Юнайтед – принципно се съгласи с позицията на мениджъра сър Алекс Фъргюсън, който призова за лоялност към клуба. Шотландецът обаче за първи път публично намекна, че не всичко в Театъра на мечтите е наред.

Мениджърът се обърна към привържениците на тима с молбата да не се делят заради финансовото състояние на семейство Глейзър. Феновете обаче все пак изразиха недоволството си по време на срещата с Хъл. Протестите, по всичко личи, ще продължат и по време на мача с градския съперник в сряда.