Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че дните на голямото харчене в тима са приключили, след като разкри, че клубът не е могъл да си позволи за привлече защитника на Порто Пепе.

Коментарите на португалеца вероятно още повече ще разгневят собственика на Челси Роман Абрамович, който и без това отдавна не разговаря с наставника. Руският милиардер профука цяло състояние откакто пое клуба през 2004 година, като според вътрешни източници сумата, дадена от него възлиза на близо 400 милиона паунда!

Пред медиите в Поргуталия Моуриньо заяви: „Пепе ми направи огромно впечатление, има много качества. Аз го харесвам отдавна. Но ме мисля, че Челси иска Пепе, защото няма достатъчно пари да го купи.”

Все по-малко вероятно става Моуриньо да запази работата си и през следващия сезон. Единствено спечелването на Шампионската лига може да спаси поста му.

Въпреки информациите, че Гуус Хидинк ще бъде следващият мениджър на Челси, „Дейли Телеграф” научи, че селекционерът на Русия почти сигурно ще си остане такъв до края на Евро 2008.

Треньорският щаб на Челси обаче ще има със сигурност нов член от лятото. Това ще е Аврам Грант, който в момента е помощник на Хари Реднап в Портсмут.

Информациите за съгласието на Моуриньо за привличането на Грант в Челси са разнопосочни, като в някои медии на Острова се счита, че той е дал разрешение, а други тиражират, че това е поредния гвоздей в ковчега на португалеца.