Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо подчерта, че решението да се раздели с една от звездите на клуба – Франк Лампард - през отминалото лято, е било напълно правилно.

Лондончани, в лицето на португалския специалист, не пожелаха да подновят договора на футболиста, който парафира след това с американския Ню Йорк Сити. Докато стартира новия сезон в Мейджър Лийг Сокър обаче, Франк Лампард облече екипа на Манчестър Сити.

„Това е животът“, философски сподели Жозе Моуриньо, запитан за полузащитника.

„Той напусна Челси като свободен агент и избра този живот. Няма от какво да се оплакваме. Това е футболът“, допълни португалският треньор.

„Моята гледна точка е следната: когато искаш да продължиш напред, гледаш бъдещето. Взех играчи като Франсеск Фабрегас, Неманя Матич и Жереми Бога, които ще са в клуба през следващите 10 години.“

„Проектът е да се подготвим за следващите 10 години, не за следващата година. Затова взехме правилното решение“, обоснова се Жозе относно раздялата с Франк Лампард.

„Можете да ме репликирате, като ме питате за Джон Тери и Дидие Дрогба. Но това е разлчино. Дрогба е нападател, който дойде да помогне на отбора. Джон Тери е най-добрият централен защитник в английския футбол и няма значение на колко години е“, каза още Моуриньо.

„Ядрото на Челси трябва да се развива и да имаме такъв голям играч като Франк означаваше да спрем развитието на младите играчи“, завърши Моуриньо пред Sky Sports.