Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо може да поеме английския национален отбор през лятото, когато се очаква да бъде уволнен от Челси. Сензационната новина разпространи „Дейли Мирър”. Източници, близки до португалеца твърдят, че той би приел с огромно удоволствие да замени Стив МакЛарън, ако настоящият селекционер бъде уволнен. А това ще се случи при още един слаб резултат в квалификациите за Евро 2008.

Според изданието, Моуриньо вече е обсъждал възможността със своите доверени лица в клуба.

Същите източници съобщават, че Моуриньо със сигурност ще бъде изхвърлен от собственика на Челси Роман Абрамович след края на сезона – нещо, за което се спекулира от месеци.

Въпреки това, Моуриньо няколкократно заяви, че би желал да остане в Англия, където той и семейството му се чувстват щастливи. Португалският специалист обаче предпочита да не поема друг английски клуб веднага, което навежда на мисълта, че националният отбор е най-възможната опция.

От Футболната асоциация са наясно с интереса на Моуриньо и вече търсят спасение от МакЛарън, но трябва да действат бързо, ако искат услугите на португалеца. Към наставника на Челси има интерес и от Реал Мадрид.

Очаква се ФА да вземе някакво решение през юни, след предстоящите евроквалификации.