Безработният треньор Жозе Моуриньо отново влезе в медиите по напълно не-футболен повод. Португалският специалист се „сбил” със съученик на дъщеря си – 12-годишно момче.

44-годишният Моуриньо по думите на очевидци „сграбчил” момчето, „разтърсил го” и „му издърпал ушите”, когато отишъл да прибере дъщеря си Матилде, на 11 години, от училище.

Бившият мениджър на Челси бил много ядосан, когато Матилде споделила, че нейният съученик Педро Фарим е обиждал баща й.

Директорът на престижното училище „Сейнт Питър” в Палмела, Португалия, госпожа Изабел Симро заяви: „Видях господин Моуриньо да сграбчва детето за ръката. После аз стоях с младежа, за да го успокоя. Попитах го дали господин Моуриньо го е ударил или ритнал, и той отрече. Но аз видях, че го хваща за дългата коса.”

В учебното заведение моментално бе свикана родителска среща, между семейство Моуриньо и това на битото дете.

Директорката разказа още: „Всичко се оправи. Той се извини официално на училището, на момчето и на родителите му. Те изглеждаха доволни. Педро си поплака малко, но и той прие извинението. Според мен това си беше просто обикновена детска караница. Тя твърди, че татко й е най-добрият, а момчето казва, че не е.”

Агентът на Жозе Моуриньо отказа коментар на случката, а бащата на битото момче, Антонио Фарим също обяви: „Всичко вече е наред”.