Бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо направи първи коментар относно вакантния пост на селекционер на английския национален отбор. Португалецът, който е сред спряганите за назначение имена, говори ексклузивно пред „Сън” от родината си.

44-годишният специалист и съпругата му Тами, както и двете им деца Матилде и Жозе-младши, отдъхват от напрежението във вилата си в Сетубал.

Запитан, дали има шанс да се съгласи да седне на най-горещия стол във футбола в момента, с типичната си усмивка Моуриньо отговори: „Трябва първо да говорите с Футболната Асоциация и да видите дали ще ми предложат изобщо работата. Не мога да кажа повече, преди те да проявят интерес. Кажете на ФА да дойдат и да ме вземат!”

„Трябва да почакаме и ще видим какво ще стане. Но не отхвърлям възможността,” допълни бързо Специалният.

Това ще е добра новина за шефа на ФА Брайън Баруик, след като част от набелязаните треньори, като Мартин О`Нийл, Алън Шиърър и Луис ван Гаал вече обявиха, че не се интересуват от свободната позиция.

„Няма такъв израз като невъзможна работа във футбола,” завърши многозначително Моуриньо, който се раздели с Челси през септември.

Източници, близки до португалското семейство обаче твърдят, че те се чувстват страхотно, като във постоянна ваканция, от напускането на Лондон. „Жозе и Тами спят до късно, понякога не стават преди 11. Жозе обича да се припича на терасата, пие кафе в любимото си заведение. Но няма как да стои дълго извън футбола, тъй като футболът е неговата страст,” казва близък до фамилията.