Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо за пореден път в типичния си арогантен стил разбуни духовете на Острова като обяви, че „синият” клуб дължи всичките си успехи само на един човек – него!

Познат още като „Специалния”, Моуриньо каза, че Челси не е бил никакъв отбор преди той да поеме ръководството преди три години и предупреди, че направеното може да се разпадне без него.

Португалецът не спести нищо на собственика Роман Абрамович, относно както ще загуби той ако наставникът си тръгне, или бъде уволнен, през лятото.

Моуриньо сподели, че суперзвездите на тима в момента – Джон Тери и Франк Лампард – е нямало да станат такива без неговите напътствия.

„Кои бяха Лампард, Тери и Дрогба преди три години? Със сигурност не бяха звезди. А в момента какви са?! Те са като Шевченко или Балак. Моите звезди са станали звезди с мен. Те израснаха.”

„Когато бях треньор на Порто, никои в отбора не бе звезда, а накрая станаха национални герои.”

„В Челси играчите, които заварих, когато дойдох, не бях от световна класа, а също се превърнаха в звезди. Ние печелим заедно. Има огромен прогрес.”

Милионите на Роман позволиха на Моуриньо да купи каквото си поиска от трансферния пазар. Но португалецът заяви, че огромните пари, дадени за Шевченко и Балак, е нямало да бъдат от значение, ако отборът не е бил достатъчно добър, за да поискат те да се присъединят към него.

Егото на Мауриньо достига нови висини в неговата биографична книга, дело на писателя Луис Лоренцо в Португалия.

Той добавя:”Хората твърдят, че съм си променил трансферната стратегия със закупуването на Шевченко и Балак. Но аз не съм, аз купувам звезди, които да се впишат сред други звезди.”

„Никога не бих привлякъл Шевченко и Балак в отбор без звезди, в отбор, който не е спечелил нищо, отбор без титли, отбор, който трябва да се гради върху тях и върху 20 други анонимни играчи,” завърши Моуриньо.