Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо смята, че неговият капитан Джон Тери заслужава огромна доза признание. Португалецът вдъхна „нов живот“ в професионалната кариера на защитника след завръщането си на „Стамфорд Бридж“. Преди това, Рафаел Бенитес бе отписал опитния футболист.

„Мисля, че Джон Тери знае, че без мен най-вероятно сега нямаше да бъде в Челси. Защото, по-скоро при друг мениджър, той нямаше да играе. А без появяване на терена, нямаше да подпише нов договор с тима“, заяви Жозе Моуриньо.

„Ако мениджърът не иска даден футболист, той не получава време за изява и клубът трябва да му отвори вратата. Ако един играч не е важен, рано или късно напуска“, допълни португалецът.

„В същото време обаче знам, че без него нямаше да съм шампион на Висшата лига. Без него щеше да е много трудно“, добави Жозе Моуриньо.

„За да е на терена всяка минута, значи наистина има специален принос за постижението ни. Не е лесно да се играе всяка минута във всеки мач, а ние не говорим за един 33-годишен или 23-годишен футболист. Това е много трудно – контузии, върхове, спадове на формата, мениджърски решения. Но Джон, Иванович и Еден Азар са започвали всеки мач в първенството, което е невероятно“, допълни мениджърът на Челси.

„Когато дойдох в Челси, мислех, че Джон Тери е свършил с футбола, защото в последните две години беше играл в два или три поредни мача. Мениджърите предпочитаха други играчи.“

„Когато подписах с Челси, Тери имаше една година до края на договора си. Исках срокът да бъде спазен, за да видим какво ще се случи. Той ми каза, че ще докаже, че заслужава място в отбора.“

„С Джон сме работили заедно пет сезона. Пет сезона са много време. Три титли и много успехи за клуба и във Висшата лига, така че трябва да го оцените като един от най-добрите ми играчи. Това е сигурно", каза още Моуриньо.