Жозе Моуриньо е съгласен да се раздели с Кака, ако Реал Мадрид получи в замяна Франк Лампард. Старши треньорът на Челси Карло Анчелоти много иска бразилеца в състава си, тъй като е в отлични отношения с него от съвместния им период в Милан.

Собственикът на лондончани Роман Абрамович дори е склонен да извади сериозна сума, за да подкрепи финансово една оферта на Челси за Кака. Английският тим дори е изпратил скаут на тренировъчния лагер на Бразилия, за да следи как е футболистът.

Новият наставник на Реал Жозе Моуриньо пък не крие, че иска в отбора си Франк Лампард и Ашли Коул, и сега може да използва Кака като разменна монета.

Първият сезон на бразилския полузащитник в Мадрид бе труден, и той така и не успя да свикне с обстановката в испанската столица. Тъй като Реал няма да има толкова много средства за трансфери това лято, Моуриньо още повече ще търси начини да разменя играчи така, че да са по вкуса му.

Челси от своя страна обаче засега предпочита да плаща в кеш, и клубът е готов да се раздели с около 50 милиона паунда за услугите на Кака. Реал плати 60 милиона миналата година, но Моуриньо е категоричен в едно – не иска да държи нито един футболист насила в Мадрид.