Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви след загубата от Саутхемптън, че той е човекът, който носи отговорност за резултатите на отбора. Португалецът обаче бе категоричен, че няма да напусне отбора и ако ръководството на клуба иска да го уволни, ще трябва да го стори.

„Аз не бягам от отговорност. Искам да кажа първо това, защото ние се намираме в решаващ момент от сезона и трябва да бъдем честни“, сподели Моуриньо.

„Реферите се страхуват да вземат решения, които са в полза на Челси. При 1:1 имаше огромна дузпа за нас, която не ни бе свирена. Ако ФА иска да ме накаже, може да го стори. Те не наказват други мениджъри. Моите футболисти заслужаваха да тази дузпа и феновете също“, добави португалецът.

„Съдиите се страхуват да свирят дадена ситуация за Челси и винаги ни наказват. Чисти дузпи не са свирени за нас. Дори в Шампионската лига през седмицата не бе свирена такава, когато загубихме с 1:2 от Порто. В последната минута имаше кристиална дузпа за нас“, продължи Специалния.

„Дузпата бе в ключов момент от срещата. Този момент бе негативен за моите футболисти и им повлия много негативно. Дузпата бе гигантска. След тази ситуация играчите изгубиха увереност.“

„Ако ръководството на клуба иска да ме уволни, трябва да го стори, защото аз нямам намерение да си тръгвам. Много е трудно да станем шампиони от тази ситуация, в която се намираме. Разликата от челниците е твърде голяма. Аз обаче съм убеден, че може да завършим в топ 4. Клубът се намира в изключително важен момент от своя история. Ръководството на клуба може да ме уволни. Ако стори това, ще уволни най-добрият мениджър в историята на Челси. Мениджърът обаче носи вина за резултатите. Това е момент, в който всеки един трябва да поеме своите отговорности. Трябва да бъдем по-убедени и по-силни“, каза още Жозе Моуриньо.