Нападателят на Манчестър Сити Жо вярва, че сънародникът му Роналдо може да помогне много на „гражданите”, ако премине в английския тим.

В момента Роналдо тренира в родината си с отбора на Фламенго. Както е известно нападателят се възстановяваше дълго от травма в коляното и все още не е достигнал оптимална спортна форма.

Появиха се информации, че футболистът може да продължи кариерата именно в родния си клуб, както и да премине във френския Пари Сен Жермен.

Сити, който разполага с неограничени финансови ресурси след пристигането на дубайските собственици, също прояви интерес към 32-годишния Роналдо. Жо вярва, че Роналди има какво да предложи, но в същото време коментира, че не знае дали той някога ще облече фланелката на Манчестър Сити, в който се подвизават българите Мартин Петров и Валери Божинов.

„Той е футболист, на който се възхищавах като дете. За мен, той е най-добрият голмайстор в последните 10 години заедно с Андрий Шевченко и Раул’, коментира Жо.

„Да бъдеш голмайстор на световно първенство обяснява всичко. Дали ще дойде в Манчестър ли? Не знам, но все още вярвам, че той има още какво да предложи, след като възвърне формата си”, каза още Жо.