Бившият английски футболист Родни Марш предупреди Дейвид Бекъм, че животът му в САЩ ще бъде истински ад. Марш игра за Тампа Бей Роудайс във Северноамериканската футболна лига през 70-те години, а в момента се смята за един от големите познавачи на играта отвъд Океана.

„Животът на Дейвид в Америка ще бъде ад” – заяви Марш – „Той не знае какви удари го очакват. Всяка седмица трябва да се правят дълги пътувания, които обаче не са от по 200 мили по магистралите на Англия и Испания. Необходими са и пътувания от 4000 мили за да играеш с Ню Инглънд Ревълушън. Там има и тенденция да се играят по две поредни гостувания.”

„За четири дни може да летиш почти 9000 мили и да играеш два пъти. Направи това четири или пет пъти, взимайки предвид часовата разлика, тренировъчните и медийните ангажименти и става доста изтощително.”

„Друг аспект, който той няма да разбере, докато не отиде там е фактът, че реферите са почти безполезни. Те са млади хора, които ще се опитват да направят име на гърба на известността на Дейвид”, добави Марш.

Бекъм ще бъде представен официално с като играч на новия си клуб Лос Анжелис Галакси на 13 юли.