Добри новини за състоянието на контузения нападател Оливие Жиру дойдоха от лагера на Арсенал. Мениджърът Арсен Венгер разкри, че състоянието на френския национал се подобрява с всеки изминал ден. 

Според специалиста, Жиру дори е напред в графика за възстановяване и може да се върне по-рано от очакваното на терена. Първоначалните прогнози бяха, че той няма да играе повече футбол през 2014 г. 

Французинът счупи крак през август при равенството 2:2 с Евертън. Тогава той вкара изравнителното попадение в заключителните минути, но малко след това получи тежката травма. Лекарите казаха, че четири месеца е минимумът за възстановяване. 

Заради травмата му беше привлечен Дани Уелбек от Манчестър Юнайтед в последния ден на трансферния прозорец. Според Венгер, двамата с Жиру могат да направят страхотен тандем в нападение. 

"Оливие Жиру се възстановява по-бързо от очакваното, операцията му мина перфектно и сега всичко е в неговите ръце. Мисля, че дори изпреварва графика за връщането си на терена. Той не трябва да се притеснява от конкуренцията на Уелбек, защото двамата могат да направят убийствен тандем", сподели Венгер.