Нападателят на Арсенал Оливие Жиру отхвърли критиките, които легендата на клуба Тиери Анри отправи към него по-рано през годината. Таранът заяви, че когато се види лично с голмайстор номер 1 на „топчиите“ за всички времена, ще се изяснят като големи мъже.

През април Анри хвърли „камък в градината“ на своя сънародник, като каза, че с него на върха на атаката Арсенал не може да спечели титлата във Висшата лига.

„Ако трябва да съм честен, като футболист не си длъжен да се вслушваш във всички хора, които коментират играта ти“, каза Жиру. „Главното нещо е да не се съмняваш в себе си, когато изпуснеш положение или цял мач. Понякога се случва.“

„Най-добре е да забравяш за коментарите веднага, след като си ги прочел. Дръж главата високо и не се оставяй да те докачат. Познавм Тиери и знам какво е искал да каже. Ако се видим, ще проведем един разговор между мъже.“

„Не съм му ядосан, но е вярно, че първоначално не разбрах какво иска да каже. После той се изясни. Сега всичко е наред. Няма как да се сърдя заради това. Спя добре и докато семейството ми е окей, няма за какво да с тревожа. Такива думи не ми влияят много-много“, добави нападателят на Арсенал.