Жилина нанесе първо поражение на Астън Вила в турнира за Купата на УЕФА този сезон, при това насред Бирмингам. Словашкият тим се наложи на „Вила Парк” с 2:1, но въпреки това Астън Вила намери място на 1/16-финал, благодарение и на другия резултат в групата – Славия Прага - Хамбургер 0:2. В група F всичко е ясно, като напред се класираха Вила, Хамбургер и Аякс. Жилина отпада с 4 точки, а Славия има само една от три мача и няма шанс да продължи.

Двубоят в Англия бе много интересен, като домакините донякъде заслужиха поражението си, като излязоха с доста резерви. Българският национал Стилиян Петров въобще не се появи в игра.

Жилина откри резултата в 15-та минута, когато едно центриране на Владимир Лейтнер влезе направо във вратата. Петер Стирвар покачи на 2:0 само четири минути по-късно и тотално шокира Астън Вила.

Пълният дебютант Нейтън Делфунесо вкара едно попадение за домакините с великолепно воле, но това не бе достатъчно за обрат. Голмайсторът на Жилина Лейтнер дори бе изгонен в 79-та минута, и въпреки влизането на Джеймс Милнър, Гарет Бари и Габриел Агбонлахор Астън Вила остана безсилен пред вратата на словаците.

Далеч по-лесен мач имаше Хамбургер в Прага, макар Славия да не се даде лесно. Половин час бе нужен на Ивица Олич, за да успее да открие резултата. Едва в края на срещата пък Младен Петрич удвои, след като Ваняк извърши нарушение за дузпа и бе изгонен.

класиране:

1 Хамбургер 3 / 6

2 Астън Вила 3 / 6

3 Аякс 3 / 6

4 Жилина 4 / 4

5 Славия Прага 3 / 1