Новият селекционер на националния отбор на Англия Фабио Капело реши да наложи забрана на футболистите да играят на компютърни игри. Според „жестокия” италианец, който има забележителна биография и успехи зад гърба си, причината за неубедителното представяне на „трите лъва” е изнеженият начин на живот на футболистите.

61-годишният Капело, според информация на Daily Star, иска от играчите да се държат като мъже и да престанат да се занимават с играчки.

Сред най-големите фенове на компютърните игри в отбора са Джо Коул и Джон Тери. Според запознати, двамата футболисти прекарват дори цели нощи пред мониторите, за да стигнат до крайната цел.

Капело, който има девет шампионски титли с четири големи клуба, ще се опита да въдвори ред в националния отбор на Англия, въпреки че все още не е провел нито една тренировка с футболистите.

Новият селекционер си позволи да предупреди звездите от Острова, че мястото на нито един от тях не е гарантирано. „Всеки играч ще стартира от нулата с мен. Присъствието им в националния ще е голяма чест за футболистите, затова се надявам да вложат 100 процента от възможностите си като професионалисти”.

Още при официалното си представяне Фабио Капело разкри, че започва усилено да учи английски, като лингвистичните му възможности се простират само до няколко цитата от Шекспир.