Напрежението около мениджъра на Челси Жозе Моуриньо продължава да расте, най-вече заради случая с Ева Карнейро, пишат в Англия. Сексисткото отношение на португалския специалист към вече бившия физиотерапевт продължава да вълнува медиите на Острова.

Организацията на Жените във футбола в Англия също се обявиха в защита на медика.

Видеоматериал, придружен със специално писмо, е бил получен във Футболната асоциация на Англия, като доказателствен материал за разследването. Отношението на мениджъра на лондончани към Ева Карнейро по време на мача срещу Суонси от миналия месец стигна до най-високо ниво, заради обидните квалификации на треньора.

Според една от жалбите, Моуриньо е нарекъл Карнейро „filha da puta“, което означава „дъщеря на лека жена“ на португалски. Ако бъде признат за виновен, специалистът може да получи наказание за 5 мача.

Огромна санкция грози Жозе за псувнята

Поредните доказателства, внесени във ФА в понеделник, са от организацията на Жените във футбола и съдържат кадри от инцидента, придружени с писмено изложение на португалски преводач, който обяснява какво е казал Жозе Моуриньо в изблик на гняв. Обяснението е направено едва след консултация с различни експерти.

От ФА обявиха, че са включили в доказателството на Жените във футбола към предходната жалба и ще вземат решение въз основа на цялата информация, с която разполагат в централата.

Дамите, които се опитват да защитят Ева Карнейро, считат, че мениджърът е използвал сексистки език, което е в нарушение на правилата, както и на мениджърския кодекс на поведение.

Ева Карнейро отказа да се върне в Челси, ще съди до дупка клуба

От страна на Челси, считат, че това е вътрешен въпрос, който ще бъде разрешен, но от женската футболна организация смятат, че въпросите, отнасящи се до здравето и безопасността на играчите ще бъдат от първоспепенно значение в бъдеще.

На 8 август Ева Карнейро си навлече гнева на Жозе Моуриньо, след като влезе на терена, за да окаже помощ на Еден Азар. По време на мача португалецът бясно реагира на действията на физиотерапевта, а след двубоя публично я обвини в некомпетентност.

Именно заради действията си край тъчлинията Моуриньо е обект на разследване от ФА, а Карнейро отказа да се върне в Челси.