В четвъртък стана ясно, че дългоочакваната продажба на легендарния английски стадион „Уембли“ няма да се състои. Роденият в Пакистан американски бизнесмен Шахид Хан оттегли офертата си на стойност 600 млн. паунда непосредствено преди сделката да бъде осъществена.

Шефът на Английската футболна асоциация Мартин Глен обяви, че решението на бизнесмена е било прието единодушно.

Но защо се стигна до отказ на Хан, след като почти всички параметри по сделката бяха договорени?

Според думите на Глен, крупният бизнесмен, който е собственик и на Фулъм, е бил разочарован от факта, че не е получил достатъчно обществена подкрепа. По начало идеята за продажбата на „Уембли“ бе приета с недоверие от голяма част от футболните хора и обществеността като цяло.

„Шахид Хан ни информира днес, че ще оттегли офертата си за стадион „Уембли“ и ние изцяло уважаваме неговото решение. Г-н Хан вярваше, че покрай неговата оферта ще се намерят средства за подобряването на футболните съоръжения в Англия и ще бъде добре прието от всички. На една от последните ни срещи, г-н Хан сподели, че без силна подкрепа от футболните среди, неговата оферта изглежда по-скоро като разединяваща и реши да оттегли предложението си“, сподели босът на ФА.

Още по темата:

Пропадна продажбата на "Уембли"