Новото попълнение на Съндърланд Папи Джилободжи запозна феновете на тима с една малко известна своя страст – йогата. Сенегалецът разкри, че тя му помага много в това да запазва спокойствие.

Джилободжи премина при „черните котки“ това лято срещу 8 милиона паунда, които отидоха в касата на Челси. Бранителят дотук не е пропускал мач за Съндърланд и очевидно разполага с пълната подкрепа на мениджъра Дейвид Мойс.

27-годишният играч даде пространно интервю за френското футболно списание So Foot, пред което разкри, че използва йогата като начин да владее нервите си на терена. „Наистина е добре. Йогата ме успокоява. Не знам дали сте гледали първите ми мачове за Нант, но, да... чупех крака (включително своите – б.р.) и разни други неща. Сега с йогата нещата са доста по-добре“, обясни Джилободжи.

„Не всичко се свежда до нея, но тя определено помага. Бяха ми казали, че може да ми е от полза. Вслушах се в съвета, практикувах малко и веднага имаше резултати. Беше страхотно! Практикувам йога три или четири пъти седмично, като тренировка. Понякога наистина е много тежко“, добави бранителят.