Висшата лига ще подложи на ревизия своите медицински процедури заради Фабрис Муамба, който в събота колабира по време на мача срещу Тотнъм. Информацията бе потвърдена от изпълнителния директор Ричард Скудамор.

Муамба получи спешна помощ още на игрището, след което бе откаран в лондонска болница. Играчът все още е в интензивното отделение, но мениджърът на Болтън Оуен Койл потвърди, че Муамба е разпознал членовете на семейството си и е бил контактен.

„Инциденти като този водят до промени в политиката и развитието на Лигата“, заяви Скудамор. „Това, което със сигурност ще направим, е да разгледаме всеки аспект на случилото се и да потърсим начини да подобрим настоящата ситуация, ако това е възможно. Ще направим всичко по силите си да сведем до абсолютния минимум инциденти като този.“

„Няма гаранции, че ще успеем, но ще направим каквото можем. Това бяха 3 тежки дни за всички, които са свързани с футбола, и най-вече за близките на Фабрис. През това време ние разгледахме няколко възможни промени. Дай Боже, той да продължи да се подобрява, докато не оздравее напълно“, допълни англичанинът.

„Ако гледахте какво се случи в събота, по-специално незабавната реакция на всички официални лица – реферът, медиците и делегатите, то става ясно, че те дадоха най-доброто от себе си, за да предоставят на Муамба поне шанс да оцелее“, завърши Скудамор.