Все по-усилено в британските медии циркулират информациите, че слабото представяне на Нюкасъл в последно време се дължи на жестоко разделение между англичани и французи в съблекалнята.

От средата на март формата на „свраките“ удари дъното, като отборът на Алън Пардю постигна едва един успех в последните си 7 шампионатни двубоя, а за капак отпадна и от Лига Европа, където английският мениджър си мечтаеше за триумф. Кошмарното представяне бързо замъкна тима към дъното, като само 3 точки го делят от първия под чертата Уигън.

Вестник „Дейли Телеграф“ първи излезе с новината за развалената атмосфера в съблекалнята, с което веднага си издейства забрана да присъства на всички събития, свързани с клуба.

Нещата стигнаха дотам, че една от звездите на отбора – Йоан Кабай също се зае да отрича информациите. „Всичко опира до нас, не до Уигън, Норич или който да е друг“, заяви бившият играч на Лил. „В съблекалнята нещата са наред, няма никакви проблеми.“

„Френските играчи до един искат да се адаптират към обстановката, но целият отбор е максимално концентриран.“

„Искаме да покажем, че сме задружни. Целта ни е да си гарантираме оцеляването и да бъдем във Висшата лига през следващия сезон. Това е най-важното в момента“, завърши френският национал и втори капитан на "свраките".