Уейн Рууни и Колийн МакЛафлин най-вероятно ще сключат брак в прекрасен италиански замък в покрайнините на Генуа. Докато нападателят на Манчестър Юнайтед се трудеше снощи срещу Динамо Киев, Колийн и майка й Колет отлетяха с частен самолет за Апенините, за да разгледат невероятния Кастело Браун в Портофино.

Замъкът датира от ХVІ век и има великолепна панорамна гледка към Ривиерата, както и огромна зала и пищни градини.

Един от важните детайли е, че замъкът е много добре осигурен, като всички гости ще се придвижват без автомобили от входа до самия замък, което е петминутна разходка.

Вчера замъкът бе затворен за туристите, но Колийн бе допусната за частна обиколка преди да обядва на пристанището в Портофино.

21-годишната мис МакЛафлин ще се венчае с Уейн Рууни през следващата година, като точната дата се пази в пълна тайна и само най-близките роднини имат представа кога и къде ще се състои.

Все пак „Сън” успя да изкопчи следното: „Замъкът е като изваден от приказките. Точно мястото, за което една съвременна млада принцеса може да мечтае за сватбата си. Колийн остана без дъх от красотата му. Тя наистина обмисля възможността да се омъжи далеч от Англия.” 

Въпреки че Уейн не успя да придружи любимата си, тя прекара часове на мобилния си телефон, за да му разказва за преживяванията си в Италия. Колийн се прибра в Манчестър в шест следобед.

Стана ясно още, че във вторник Колийн е разглеждала потенциални места за сватбата в Ница, а още една опция е и Вила Дуразо, където през юни се венчаха Род Стюарт и Пени Ланкастър.

Колийн и Уейн се срещат от 16-годишни, а през 2003 година се сгодиха официално, след като „романтикът” Рууни й предложил брак на бензиностанция…