Единственото зимно попълнение на Арсенал Ким Шелстрьом може да се окаже в центъра на не много приятни събития. След като днес вестник „Афтонбладет“ разкри, че шведският национал се е контузил в първата си тренировка в Лондон, медиите в Англия излязоха с новината, че той е бил взет контузен.

Според първоначалната версия, тиражирана в родината на играча, той е получил травмата поради факта, че не е играл или тренирал заради дългата зимна пауза в руския шампионат, където бившият му тим Спартак Москва не е имал мач от ноември.

Журналистът от Би Би Си Дейвид Орнстийн пръв в „Туитър“ излезе с тревожната новина, че „артилеристите“ са знаели, че подписват с контузен играч. „Шелстрьом ще пропусне следващите 6 двубоя на Арсенал заради травма в гърба, която е открита по време на медицинските прегреди преди трансфера“, написа Орнстийн. „Контузията не станала по време на тренировка.“

„Шелстрьом е пострадал във вторник, докато е играл плажен футбол по време на турнето на Спартак в Абу Даби. Шелстрьом е информирал Арсенал за дискомфорта си още при пристигането в Англия. Ядрено-магнитният резонанс не е показал нараняване, но рентгеновите снимки са открили травмата в гърба. Медицинският щаб на Арсенал е съобщил резултати на Венгер, но от клуба са решили да подпишат с Шелстрьом и той да се лекува при тях“, гласи разкритието на журналиста.