Английският шампион Манчестър Юнайтед публикува официално съобщение, в което се казва, че на Димитър Бербатов и компания е било забранено да принадлежат към социалните мрежи в интернет.

В съобщението се казва, че профили в известните социални мрежи с имената на играчите на английския гранд трябва да бъдат третирани с "огромен скептицизъм", съобщава "BBC".

В интернет е пълно с профили, които се водят на имената на световни футболни звезди, а де факто се оказва, че те изобщо не са техни. Уейн Рууни, Райън Гигс и Дарън Флетчър обаче имат наистина профили в Twitter.

Експертът Луис Халпърн коментира, че Юнайтед са предприели тази мярка, за да спрат изтичане на информация от кухнята на отбора. Той обаче заяви, че забраната е нещо прекалено и може да се нарече "драконовска мярка".

Халпърн заяви: "Хората говорят много по-свободно един с друг в интернет, а "туитър" дава шанса на отборите да увеличат своите фенове. Много по-добре щеше да бъде те да образоват играчите за Twitter и другите социални мрежи, така че футболистите да знаят какво да правят".

Много по-вероятно е обаче шефовете на Юнайтед да са се уплашили след скандала в Ливърпул между Рафаел Бенитес и Райън Бабел, което доведе до сериозно напрежение на "Анфийлд".